Cum curățăm pardoselile din rășină epoxidică
Dacă vă întrebați cum curățăm pardoselile din rășină epoxidică sau căutați o pardoseala usor de intretinut, ati nimerit unde trebuie.
Pardoselile epoxidice sunt atat de usor de curatat incat s-ar parea ca se curăța singure.
Ștergerea prafului sau măturarea suprafetelor epoxidice este cel mai adesea suficient pentru o intretinere saptamanala a spatiilor rezidentiale dar si a celor industriale precum magazinele, garajele, spatiile de lucru, halele industriale etc.
Pentru pardoselile din locuinte intretinerea poate fi facuta oricand se doreste, cand s-au varsat lichide sau cand vedeti praf.
Cititi mai departe cum curățăm pardoselile din rășină epoxidică.
De ce am nevoie pentru a curăța pardoselile epoxidice?
-un mop dreptunghiular din microfibra sau laveta microfibra
-o galeata
-un detergent cu PH neutru (ex: Misavan Floor Speed) sau detergent cu amoniac
Mai exact, cum se curăță pardoselile din rășină epoxidică?
Pentru a păstra aspectul rasinii dvs vă recomandăm să curățați sau să măturați cu regularitate praful. Mersul în mod repetat pe murdărie sau resturi granuloase (firmituri, fire de praf, nisip fin etc) ar putea zgâria în cele din urmă stratul superior sau poate matui luciul pardoselei.
Pentru curățarea celor mai multe scurgeri de lichide se va folosi un prosop de hârtie sau laveta din microfibre. Ori de câte ori doriți să igienizați pardoselile epoxidice, pur și simplu diluați 100ml soluție de curățare cu PH neutru cu 5 litri de apă calda și ștergeți pardoseala folosind un mop din burete sau microfibra.
Detergenții cu PH neutru (sau detergentii ecologici sau ‘’mild detergent’’) funcționează cel mai bine pentru acoperirile epoxidice. Produsele de curățare puternic acide (oțet sau citrice) sau puternic alcaline (pe bază de amoniac) pot provoca daune cosmetice. Cu toate acestea in anumite cazuri se recomanda detergentii pe baza de amoniac insa doar atunci cand este diluat cu apa. Ex: 100ml detergent la 5 litri apa calda.
Folositi o carpa sau un mop si ștergeți lichidele in exces, apoi folosiți un burete pentru a freca ușor orice zonă murdară sau pătată. Puteți folosi un burete obișnuit de bucătărie, o laveta sau un mop dreptunghiular cu laveta din microfibra pentru suprafete mai mari.
Dacă simtiti podeaua lipicioasă sau alunecoasă după curățare, ștergeți-o din nou cu apă calda curata și lăsați-o să se usuce.
Un detergent bun pentru suprafețele epoxidice, ce are PH neutru, detergent cu uscare rapidă și care se găsește în orice magazin Dedeman este Misavan Floor Speed.
Nu vă ingrijorati dacă vărsați accidental ceva pe podea. La urma urmei, acoperirile epoxidice rezistă pentru a fi utilizate în locuri precum magazine auto, garaje, clinici veterinare, bucătării profesionale (hoteluri, restaurante etc).
Pentru orice intrebare va invitam sa ne contactati la :
Tel si WhatsApp: (+4) 0758615638
Facebook: www.facebook.com/realion.building/
Email: info@realion.ro
Formular contact: https://realion.ro/contact/
Cu stima,
Echipa REALION